Norra torlandsgatan 15C, Blomängen

utgångspris
1 475 000 kr
Boarea
89 m²
Rum
4 R.O.K.
Månadsavgift
5 458 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1957

Välskött och fin gavel-4:a med bra planlösning på lugn gata nära Tegelplan!

På andra våningen på husets gavel finns denna fantastiskt fina 4:a med ljusinsläpp från 3 håll! Det ligger ett klassiskt ekparkettgolv i hela lägenheten och samtliga rum har fått nya tapeter de senaste åren. Köket har uppdaterats med nya underskåp, fin mosaik och moderna vitvaror. Överskåpen är omlackade i vitt och har fått nya handtag för att smälta ihop med de nya underskåpen. Vacker bänkskiva i modernt marmor-mönster. Köket är ett praktiskt arbetskök med öppen planlösning till det mycket stora vardagsrummet som rymmer både matplats och soffgrupp utan någon som helst trängsel. De ljusa tapeterna glittrar i soljuset som flöder in både från köket och vardagsrummet. Det finns en mindre balkong med platsbyggd bänk på husets sydvästra sida. I lägenheten finns det 3 bra sovrum samt en klädkammare och många garderober i hallen som löser förvaringen. Badrummet är helkaklat i ljusa kulörer och till vardagslyxen hör att det finns gästtoalett vid entrén, även den med kakel, klinker och en egen tvättmaskin! Tack vare hörnläget så har till och med gästtoaletten och klädkammaren ett eget fönster.

Till lägenheten finns det ett källarförråd samt en matkällare. Tvättstugan ligger i samma byggnad och i föreningen finns det övernattningsrum att hyra för långväga gäster. Elen debiteras gemensamt av föreningen, utan fasta kostnad och efter egen förbrukning. På innergården finns det trevliga grönytor med lekplats och grillplats med utemöbler. Lägenheten är belägen en kort promenad från Tegelplan med dess serviceutbud av bl. a mataffär, gym, café m.m. Det är bra förbindelser in till centrum oavsett om du väljer bussen, cykeln eller tar en promenad. Varmt välkommen på visning!

Visa hela beskrivningen Fakta Karta

Sara Näslund

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
070-2578822
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Utgångspris1 475 000 kr (utgångspris)
 • Rum4 R.O.K.
 • Boarea89 m²
 • Lägenhetsnummer45 / 1101
 • Våningsplan2 / 3
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

 • RumsbeskrivningNär du kommer in i lägenheten välkomnas du av en praktisk hall med gott om förvaring i garderober men också en vinkel som ger en välplacerad yta för skoställ och hatthylla. På golvet i entrén ligger ett grått laminat och väggarna är tapetserade med ljusa tapeter med en glittrande effekt i rätt ljus. Intill hallen finns en gästtoalett med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Det frostade fönsterglaset ger dagsljus och privatliv på samma gång. Förutom wc, handfat och spegelskåp så finns det en tvättmaskin installerad för att underlätta i vardagen.

  Det första sovrummet nås från hallen och har ljusa tapetserade väggar och en garderob. Fönstret vetter mot innergården.

  Köket har uppdateras och renoverats med nya underskåp med vita släta luckor, fina bänkskivor i laminat med marmormönster och vit mosaik som stänkskydd. Överskåp och högskåp är i original men har lackats om, och målats invändigt samt fått matchande nya handtag för att följa den stilrena linjen i köket. Vitvarorna består av spis med induktionshäll och ugn, fläkt, fullhöjds kyl och frys samt diskmaskin. Det finns mycket förvaring i både skåp och lådor och bra med ljus både från fönstret med också från vardagsrummet.

  I öppen planlösning med köket finns ett stort vardagsrum, som i original var både ett matrum och ett vardagsrum, så det är inga problem att få till en ordentlig matplats samtidigt som soffgruppen har sin yta i rummet. Ekparkettgolvet flyter fram över hela det stora utrymmet och när solen lyser in från fönster och balkongdörr så glittrar de vita tapeterna som små iskristaller. Balkongen är liten men naggande god, och utrymmet har maximerats tack vare den platsbyggda bänk som ger er möjlighet att njuta av solen på eftermiddagen och kvällen.

  I en mer privat avdelning av lägenheten finns ytterligare två sovrum, en klädkammare och ett badrum. Båda sovrummen har ekparkettgolv och tapetserade väggar med en fondvägg var, men i olika färgsättning. Ett av sovrummen har en rymlig garderob monterad. Badrummet är helkaklat och ljust och gjordes om av föreningen i mitten av 90-talet. Det finns wc, handfat, spegelskåp och badkar. Intill badrummet har man en rejäl klädkammare, med eget fönster och hyllor samt en klädstång.

Byggnad

 • Byggår1957
 • TypFlerfamiljshus
 • HissNej
 • Våningsplan2 / 3
 • TVGrundutbud ingår i avgiften
 • InternetFinns att teckna från Tele2 eller IP Only
 • EnergiklassD
 • Energiprestanda, primärenergital143

Förening

 • NamnHSB Brf Blomängen
 • Allmän informationHSB Brf Blomängen äger fastigheten Stormhatten 3, byggd 1957. Föreningen har 90 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslägenhet. Utöver det så inryms 12 stycken lokaler i fastigheten. Föreningen innefattar 4 stycken hus som är belägna på adresserna Krondikesvägen 24, 26 och 28 samt Norra torlandsgatan 15.

  I föreningen finns det 67 st motorvärmarplatser, de kostar 150 kr/månad, separat kö. (2023-02-06 är det kort eller ingen kö.)

  Det finns gemensam tvättstuga, källarförråd samt matkällarförråd. I föreningen finns en övernattningslägenhet på Krondikesvägen 26A, med en bäddsoffa samt en våningssäng. Det går att hyra för 200 kr/natt.

  Föreningen brukar anordna ett julbord.
 • MarkägareJa
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avKöpare
 • Pantsättningsavgift525 kr
 • Renoveringar1995-1996
  Renovering av föreningens badrum, då renoverades även stammarna.

  2003-2004
  Nya fönster

  2005-2006
  Byte av alla termostater på radiatorerna i föreningen

  2011
  Renovering av stammarna samt stenläggning och asfaltering utfördes.

  2012
  Renovering och tilläggsisoling av fasaderna på Krondikesvägen 28.
  Målning av källargångar och tvättstugor.
  Nytt tak på Krondikesvägen 28

  2013-2014
  Fasaderna renoverade och tilläggsisolerade.

  2016
  Nybyggt övernattningsrum på Krondikesvägen 26A.

  2018-2019
  Ombyggnad av parkeringen samt styrning av motorvärmare via dator eller telefon.
  Nytt låssystem installerat.

  2021
  Anläggning av grillplats, byte av uttjänta utemöbler.
 • Månadsavgift5 458 kr, inkl. värme, vatten, kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Andel av årsavgift1.58351 %
 • Andel i BRF1.58351 %
 • Ekonomi, övrigtFöreningens ekonomi är stabil.

  HSB tar ut en överlåtelseavgift samt en ev pantförskrivningsavgift vilka betalas av köparen. Dessutom betalar föreningens medlemmar 500 kr i engångsavgift, vilken är en depositionsavgift för att bla få tillgång till de erbjudanden och rabatter HSB kan erbjuda sina medlemmar.
 • Reparationsfond1 kr
 • Indirekt nettoskuldsättning75 659 kr

Ekonomi

 • Månadsavgift5 458 kr, inkl. värme, vatten, kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Elektricitet250 kr/månad
 • Försäkring150 kr/månad
 • Personer i hushåll2
 • KommentarElen debiteras av Brf med enhetsmätning, utan fasta avgifter och uppdateras efter egen förbrukning.
 • Driftkostnad400 kr/månad

Omgivning

Övrigt

 • InformationAccepterat pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 20-40% av annonskostnaden exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på Internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Norra torlandsgatan 15C, Blomängen

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.