Såld

Norra Håckrenvägen 308,

Slutpris
340 000 kr
Tomtarea
3 162 m²
Rum
3 R.O.K.
Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Friköpt

Fritidshus i Järpen nära fiske och jakt

På tomten om 3 162 kvm står idag fem olika byggnader, alla med sin egen uppgift att fylla. Storstugan med öppen spis och plats för umgänge och sovplatser. Här umgås man gärna långt in på kvällarna i skenet av brasan och de levande ljusen. Detta är den största stugan på tomten med en, väl tilltagen, tillbyggd veranda på framsidan.

Så sent som 2011 byggdes gäststugan om ca 20 kvm och är så gott som färdigställd idag. Matlagningen sker i ”köksstugan” som inrymmer bl.a. ved- och gasolspis samt matplats.

År 2010 byggdes ett nytt dass på tomten med plats för två nödiga.

Den femte byggnaden är det gamla rökeriet som idag används som förråd av allehanda redskap och verktyg.

Från tomten bor man med skogen och naturen som närmsta granne. Den storslagna utsikten över fjäll skänker ro.

Alla byggnader på tomten är rödmålade med vita knutar, förutom köksstugan vilket skapar ett enhetligt intryck. Uppvärmning sker genom vedeldning och vatten hämtas närmast ca en kilometer bort från bäck. Åker man några kilometer till finns vatten att hämta från kallkälla. Här finns även en badplats vid en vacker och avskärmad vik.

På tomten finns även en grillplats med vindskydd och en mängd bärbuskar så som hallon. Även blåbär, lingon och hjortron växer i närheten av fastigheten.

För fiskefantasten är detta det rätta stället. Goda fiskevatten i bl.a. Håckrenmagasinet, ett regleringsmagasin med mycket god tillgång på röding och harr samt en del öring. I Håckrenmagasinet är det tillåtet att fiska året runt. Andra fiskevatten är Rullån samt tjänarna i området. Utplantering av både öring och röding sker varje år i olika vatten.

Dagskort för fiske kostar 50 kr och årskort 350 kr.

För den som inte vill fiska finns en mängd andra aktiviteter så som vandring och bärplockning i den unika naturen samt skoteråkning vintertid längst med skoterlederna i området. Till Åre med hela sitt utbud är det ca 4 mil och till Vålådalen och Trillevallen ca 2 mil.

Visa hela beskrivningen Bilder
  • Välkommen till Norra Håckrenvägen
  • Storstugan
  • "Köksstugan"
  • Dass och gamla rökeriet
  • Gäststugan från 2011
  • Öppen spis i storstugan
  • Timrad "köksstuga"
  • Stor tomt
  • Vacker utsikt över berg
  • Fastighetskarta

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.