Såld

, Ljungdalen

Slutpris
210 000 kr
Tomtarea
1 485 m²
Typ
Fritidshustomt
Upplåtelseform
Friköpt

Fjälltomt med bra läge i härliga Ljungdalen!

Här hittar ni en fritidshustomt på 1 485 kvm i härliga Ljungdalen. V/A och el finns att ansluta sig till vid tomtgräns. Största tillåtna byggnadsarea är 140 kvm varav uthus eller annan gårdsbyggnad får uppta högst 40 kvm. Endast en huvudbyggnad och ett uthus per tomtplats får uppföras och högst en våning per tomtplats. Sluttningsvåning får anordnas men om så är fallet får vind inte inredas. Största byggnadshöjd är 4,5 m och det får byggas max en lägenhet per tomtplats. Tillåten taklutning är 17-30 grader och fasadbeklädnad skall i huvudsak utgöras av trä och färgsättas i en dämpad kulör. Yttertak skall vara matta. Elanslutning kostar 26 875 kr inkl moms. Till Torkilstötens samfällighetsförening betalar man 817 kr per år. I den summan ingår skötsel av väg, sophus, grönområde, fiskeutsättning m.m. Samfälligheten har en egen hemsida; www.torkilstotens.se och där hittar man information om t.ex soptömning, snöröjning, VA, skoterleder och skidleder.

Ljungdalen är en genuin fjällby och porten till Ljungdalsfjällen som omfattar stora delar av Sveriges sydligaste högfjällsområde. Här hittar du oexploaterad natur och en lugn atmosfär med möjlighet till svamp- och bärplockning, jakt, fiske, fjällvandring, snöskoteråkning och skidåkning.

Ljungdalen är även ett bra avstamp för turer mot Helagsfjället, där den första fjällstugan finns bevarad som ett museum vid fjällets fot. Helagsfjället med den kända glaciären är Sveriges högsta fjäll (1 797 möh) söder om polcirkeln. I Ljungdalen finns affärer, livsmedelsbutik, restauranger, bensinstation och service. Här finns också möjlighet att hyra skidor, kanoter och mountainbikes, allt beroende på väder och årstid.

Mitt i Ljungdalen ligger Dunsjöliften med flera välpreparerade nerfarter. Toppstationen på norra Ljungdalsberget ligger på knappt 1000 möh. och har en fallhöjd på 240m. Den längsta nedfarten är 2300 meter. I Torkilstöten finns fjälliften som tar dig från fjällbjörksgränsen och upp på kalfjället. Härifrån kan du välja din egen väg tillbaka ned över fjället.

Till Ljungdalen är det många som kommer för att fiska, såväl sommar som vinter. Sölvbacka strömmar, Storsjön och andra fjällsjöar lockar årligen många turister för att prova fiskelyckan. För den som är ovan finns möjligheter till fiskeguidning.

Visa hela beskrivningen Bilder

Marcus Ahlqvist

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
072-740 65 55
E-post
Kostnadsfri värdering

Bilder

  • Härlig fjälltomt på 1485 kvm

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.