Kycklingvattnet 325, Jormvattnet

Accepterat pris
2 800 000 kr
Boarea / Biarea / Mark
157 m² / 83 m² / 6.48 ha
Rum
7 R.O.K.
Typ
Gård
Byggår
1930
Visning, Vänligen anmäl er till visningen!
sön 11 juni, 12:00-13:00
Anmälan
 • Vänligen anmäl er till visningen!
  sön 11 juni, 12:00-13:00
  Anmälan

Lantbruksfastighet på Storön med hög potential.

Välkomna till Jormvattnet och denna lantbruksfastighet på ca 6,5 ha med ett unikt läge på Storön som ligger vid inloppet till Stor-Jorm och angränsande till Kycklingvattnet. På denna trevliga ö är potentialen hög med tillgång till egen strand, betesmark och skog för hushållsbehov. Här kan ni bedriva friluftsliv med fiske och djurhållning. Jakträtt finns. På gården finns ett välbyggt bostadshus, ekonomibyggnad/ ladugårdsbyggnad, maskinhall och gäststuga. Bostadshuset har nybyggnadsår 1930 och har under årens lopp byggs om och till. Bostadens totala yta uppgår till ca 240 kvm med en taxerad boarea på 157 kvm och en biarea på 83 kvm. Bostaden har ett modernt stort kök med plats för stort matbord och värmande braskamin. Separat matrum i öppen planlösning mot vardagsrum med ytterligare en braskamin som sprider härlig värme. Stort badrum med golvvärme och utrustat med duschhörna samt rymlig tvättstuga med groventré till det vidbyggda garaget. Arbetsrum. Stor hall som rymmer alla era fritidskläder. i anslutning till hallen finns en inglasad altan med generösa fönsterpartier och fri utsikt över området. Övre plan har fyra rejäla sovrum varav ett sovrum har utgång till balkong. Här finns även möjligheten till klädkammare eller en extra sovalkov.

Övriga byggnader består av ladugårdsbyggnad med höloft som har tillbyggt garage med port för större fordon. Byggnaden används för förvaring. Maskinhall med skjutdörrar i plåt samt vikport. Gäststuga med kök och sovplatser. Timrat förråd/ stuga.

Fastigheten ligger på en ö i populära Jormvattnet där det är ca 17 kilometer till tätorten Gäddede med matbutik och annan service. I snösäkra Jormvattnet finns möjligheter till ett härligt friluftsliv. Här finns milsvida möjligheter till skoteråkning, fiske, paddling och andra aktiviteter både sommar- och vintertid. Fastigheten har delvis fri ström.

Välkomna med er intresseanmälan.

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
073-843 25 55
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Fastighetskarta

Fakta

Fakta

 • ObjekttypGård
 • Utgångspris2 800 000 kr
 • Rum7 R.O.K.
 • Boarea157 m²
 • Biarea83 m²
 • TomtareaTomt som angränsar mot strand och skog.
 • Mark6.48 ha

Interiör

 • RUMSBESKRIVNINGENTRÉPLAN

  KÖK
  Renoverat lantligt kök med plats för stort matbord. Ett stort fönster ovanför köks- och diskbänkar. Braskamin som sprider en härlig värme. Vita köksluckor och gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Laminatbänkskiva, dubbelho och engreppsblandare. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl, spishäll, inbyggnadsugn, rostfri fläktkåpa och diskmaskin. Enhetligt klickgolv i kök och hall, tapet och vitt trätak.

  MATRUM
  Matrum i öppen planlösning mot vardagsrum som har klickgolv, träpanel på väggarna, trätak och fönsterpartier åt två håll.

  VARDAGSRUM
  Vardagsrum i öppen planlösning mot matrum med värmande braskamin som bidrar till trivseln. Klickgolv, tapet med fondvägg, trätak och dubbla fönsterpartier i hörnet som ger bra ljusinsläpp.

  ARBETSRUM
  Arbetsrum som har matta, träpanel på väggarna, trätak och fönster med utsikt över området.

  BADRUM
  Renoverat badrum som har våtrumsmatta, golvvärme och väggmatta. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, tvättställ, spegel och wc-stol. Stort vädringsfönster.

  TVÄTTSTUGA
  Tvättstuga med groventré till rum mellan tvättstuga och garage. I tvättstugan är det golvvärme, matta, delvis klickgolv, träpanel på väggarna och trätak. Praktisk arbetsbänk med under- och överskåp för bra förvaring. Frysbox. Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

  GARAGE
  Vidbyggt isolerat garage som har gjutet betonggolv. Automatisk garageport.

  HALL
  Rymlig välkomnande hall som har klickgolv och tapet. Utgång till inglasat uterum med generösa fönsterpartier och fri utsikt över området. Här ryms både matgrupp och loungemöbel. Glasdörr till tomten.

  ÖVRE PLAN

  SOVRUM
  på övre plan finns fyra trevliga sovrum som har matta/ klickgolv och tapet/ träpanel på väggarna samt trätak. Ett av sovrummen har utgång till balkong. Ett sovrum har klädkammare alternativt ett extra sovrum/ sovalkov.

  FRISKRIVNINGSKLAUSUL
  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att ingående undersöka fastigheten med dess byggnad och tillbehör och därmed godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Köparen är införstådd med, att ovanstående villkor är en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. "dolda fel".

Byggnader

 • Huvudbyggnad

 • Byggår1930
 • Typ1 ½ planshus
 • StommeTrä
 • Fönster2-glasfönster & 3-glasfönster
 • TakPlåt
 • GrundTorpargrund
 • UppvärmningJordvärmepump/ direktverkande el
 • FasadStående träpanel
 • BjälklagTrä
 • FastighetsbeteckningKycklingvattnet 1:19
 • TVAntenn
 • BilplatsPå fastigheten finns både garage med stor port i ladugård/ ekonomibyggnad samt maskinhall med skjutbara plåtdörrar och vikport.

Mark

 • SkogsmarkSkogsmark för egen förbrukning.

Förening

Ekonomi

 • Uppvärmning33 643 kr/år
 • Vatten & Avlopp1 500 kr/år
 • Renhållning504 kr/år
 • Försäkring4 820 kr/år
 • KommentarDriftskostnader med utgångspunkt från nuvarande ägares förbrukning. I uppvärmning ingår hushållsström. I VA ingår tömning av brunn. Sotning är för vartannat år. Renhållning avser grundavgift för fritidshus. Inge rörlig kostnad ingår per tömning.

  Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.
 • Driftkostnad41 967 kr/år
 • PantbrevDet finns 2 pantbrev om totalt 340 000 kr

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • Rättigheter förmånFörmån: Officialservitut Väg, 23-FRA-537.1
 • Rättigheter lastLast: Avtalsservitut: Brunn Mm, 2313IM-05/12907.1
  Last: Officialservitut Badplats Båtplats, 23-FRA-1119.1
  Last: Officialservitut Båtplats, 2313-06/34.1
  Last: Officialservitut Vattenledning, 2313-06/34.2
  Last: Officialservitut Vattentäkt Avlopp, 2313-88/2.3
  Last: Officialservitut Väg Båtplats, 23-FRA-1485.1
  Last: Officialservitut Väg, 2313-88/2.1
  Last: Officialservitut Väg, 23-FRA-1119.2
  Last: Officialservitut Väg, 23-FRA-1120.1
 • ServitutAvtalsservitut Brunn Mm
 • PlanbestämmelserVattenskyddsområde
 • Övrig information

 • InformationGRUNDUPPGIFTER
  Lagfartskostnad (stämpelskatt) är 1,5% på köpeskilling vid köp som fysisk person och 4,25 % av köpeskillingen vid köp som juridisk person samt en inskrivningsavgift på 825 kr. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Fastigheten kommer att energideklareras och protokoll kommer att delges i samband med visningen.

  ACCEPTERAT PRIS
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  BUDGIVNING
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  SIDOTJÄNSTER
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30–50% för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  ANNONSERING AV SLUTPRIS PÅ INTERNET
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  INFORMATION ANGÅENDE HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av Fastigheten eller om du önskar bevakning av liknande Fastigheter. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att Fastigheten är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  UNDERSÖKNINGPLIKT/ UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
  Som köpare av en fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en under-sökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med.

  De uppgifter om Fastigheten som lämnats i denna presentation är hämtade från källor som bedöms vara tillförlitliga. Storsjömäklarna AB har ej granskat erhållen information och kan därför ej ta ansvar för dess riktighet eller fullständighet. Informationen i prospektet bör kontrolleras i samråd med säljaren innan bindande köpehandling signeras. Säljaren svarar endast för sådana garantier som uttryckligen lämnas i den köpehandling som tecknas med slutgiltig köpare och efter att Säljaren fullgjort sin upplysningsplikt. I övrigt kommer Säljaren i köpehandlingen friskrivas från allt ansvar för alla fel och brister i fastigheten även s.k. dolda fel. Intressenter uppmärksammas och uppmanas att fullgöra sin undersökningsplikt enligt både Jordabalken och Köplagen.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information, originalritningar samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Kycklingvattnet 325, Jormvattnet

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.