Såld

Kallsta 190, Lit

Slutpris
625 000 kr
Boarea / Tomtarea
65 / 1 976 m²
Rum
2 R.O.K. varav 1 sovrum
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1980

Idylliskt timmerhus med lantligt läge!

På en liten kulle i Kallsta 3,5 mil från Östersund, ligger detta charmiga timmerhus uppfört så sent som 1980 på en uppvuxen trädgårdstomt om närmare 2000 m². Med äppelträd, rabarber och ett mindre växthus kan man få några egenodlade råvaror att bereda i köket. I trädgården växer även härligt doftande syrén i både vitt och lila samt björk och rönn. En stor altan går i vinkel på två av husets sidor och ger möjlighet till härliga grillfester under sommaren. Här finns sol hela dagen och när kvällen närmar sig ger infällda spotlights i altangolvet samt belysning i trädgården ett gemytligt sken.

Husets kärna är den magnifika öppna spisen som murats av en lokal murare och putsats vit. Med knastrandet av vedträn i eldstaden kan man lätt luta sig tillbaka i soffan med en kopp te och en god bok en kylig kväll. I hallen finns även en nyinsatt kamin från Jötull som ger den värme man behöver under vinterns kalla dagar. Sovrummet är nyligen ommålat med en fondvägg med ljusa naturnära färger som skapar horisontella ränder. Övriga väggar är målade i vitt. Tre garderober, varav en dubbel täcker den ena kortsidan och ger bra förvaringsmöjligheter. Det ljusa och fräscha badrummet har ny interiör med toalett, handfat och duschkabin insatta de senaste åren.

Här får man allt man kan önska sig i en vinterbonad stuga med naturen runt omkring sig och endast 10 minuter till affär, bank, hälsocentral och skola i Lit.

Det finns idag bara bofasta i Kallsta och man har en god gemenskap där man anordnar surströmmingsträffar, midsommarfirande m.m. tillsammans. Fint fiskevatten finns i närheten i Hårkan, fiskekort fordras. Vintertid kan man istället ta sig till skoterleder som tar dig upp mot Åkersjön eller åt andra hållet till Lit och Östersund.

Välkommen!

Visa hela beskrivningen Bilder
  • Välkommen till Kallsta 190
  • Fastighetskarta
  • Terrängkarta

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.