Hammarvägen 3, Nälden

utgångspris
1 750 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
96 / 97 / 969 m²
Rum
4 R.O.K. varav 3 sovrum
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1953

Familjevilla på lugn gata nära skola!

Väl omhändertagen villa med bergvärme, moderna fönster, plåttak, omdränerat, tilläggsisolerad vind och fiber! Till detta finns ett kök som renoverades 2012 och ett helkaklat badrum med golvvärme från 2009. Det här är huset för dig som vill slippa att börja renovera de tunga bitarna i ett hus och läget nära skolan gör det optimalt för en barnfamilj! På entrévåningen finns ett rymlig kök, stort vardagsrum med burspråk och öppenspis med insatskamin, ett badrum samt 3 sovrum. Torts att huset är moderniserat så finns några fina 50-talsdetaljer kvar i form av vackra fönsterskivor i granit, samt en lite mer väl tilltagen takhöjd på 2,60 m. I huset finns en praktisk källare med tvättstuga, garage och flertalet förråd samt en matkällare. Vid entrén finns en rymlig altan där man gärna dukar upp utemöblerna när vårsolen börjar värma. På tomten finns ett kallförråd på ca 20 kvm som lämpar sig väl för dina trädgårdsredskap.

I Nälden bor man praktiskt med direkt närhet till förskola och skola, mataffär, pizzeria, tågstation och idrottsförening. Det är inte heller långt till badplatsen i Näldsjön. Vintertid finns fina preparerade skidspår för både klassisk åkning och skate, bara ett stenkast från tomten. Näldens IF erbjuder träning för barn inom skidåkning, ishockey samt fotboll. In till Östersund tar det ca en halvtimme med bilen. Tågstationen mitt i byn tar dig enkelt både till Åre som Östersund. Under 2023 kommer kommunen att påbörja bygget av den nya skolan för åk F-6.

Varmt välkommen att boka din visningstid för att få upptäcka denna pärla på plats!

Visa hela beskrivningen Fakta Karta

Sara Näslund

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
070-2578822
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Fakta

Fakta

 • ObjekttypVilla
 • Utgångspris1 750 000 kr (utgångspris)
 • Rum4 R.O.K. varav 3 sovrum
 • Boarea96 m²
 • Biarea97 m²
 • Tomtarea969 m²
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

 • RumsbeskrivningENTRÉVÅNING
  Från den rymliga altanen kommer man in till en entréhall med klinkergolv och elgolvvärme. Det finns plats för hatthylla och skoställ. I den inre hallen finns mer utrymme för lättare möblering och det klassiska stengolvet är ett minne från byggåret.

  In till höger hittar men det rymliga köket som gjordes om 2012 med nya stommar, luckor och vitvaror från Ikea. På golvet ligger ett mörkgrått laminat och väggarna är ljusa med en vägg klädd i vitmålad träpanel vid matplatsen. Det finns gott om förvaring och mycket bänkyta gör köket lättarbetat. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, kombinerad kyl/frys, ugn, inbyggd micro och en integrerad diskmaskin. Det finns två stora fönster som gör köket ljust och som pricken över i är de gamla stenskivorna i fönstret bevarade.

  Vardagsrummet är väl tilltaget i denna tidigare lärarbostad och den vackra fiskbensparketten är fortfarande fin! I den klassiska öppna spisen är det installera en insatskamin som sotas och kontrolleras regelbundet. Vid rummets gavel finns ett härligt burspråk som låter dagsljuset flöda in i rummet. Det är mycket bra ytor med utrymme både för soffa och matsalsmöbler.

  Det finns en kortare passage som tar dig till badrum och de ter sovrummen. I den passagen finns ett städskåp som rymmer både dammsugare och skurhink.

  Badrummet renoverades 2009 med kakel, klinker och golvvärme. Färgerna är neutrala och går i grått, vitt och svart. Det stora fönstret har ett frostat glas och ger ett riktigt ljust rum. Utrustningen består av wc, handfat med underskåp, linneskåp, dusch och handdukstork.

  De tre sovrummen är fint samlade i husets ena ände, med ett större och två medelstora. Samtliga sovrum har platsbyggda garderober. Det är plastmatta på golvet i alla tre sovrum och tapetserade väggar.


  KÄLLARVÅNING

  En trappa ner finns många bra utrymmen att nyttja. Tvättstugan och pannrummet samsas i ett stort utrymme med målade väggar och golv. Bergvärmepumpen kommer från Nibe är från 2013. Det finns ett tvättmaskin, en tvättho och gott om plats för att hänga kläder på tork.

  Intill tvättstugan finns ett stort förråd eller hobbyrum, med ett mindre förråd innanför.

  Det finns ett garage med nedfart från gatan, och den rymmer en mindre bil. Golvbrunn och och vatten finns i garaget. Även frysboxen ingår i köpet.

  Källaren har ytterligare ett rum/förråd samt en matkällare med tegelgolv och bra klimat för matförvaring.

Byggnad

 • Byggår1953
 • Typ1 plan med källare
 • StommeBetong
 • Fönster2-glasfönster (isoler)
 • TakPlåt (2006)
 • GrundKällare
 • GrundmurBetong
 • UppvärmningBergvärme, insatskamin
 • FasadPuts
 • BjälklagBetong, trä
 • Övriga byggnaderVid entrén finns en altan som är väl tilltagen i storlek.

  Kallförråd på ca 20 kvm som uppfördes 2005.
 • FastighetsbeteckningFaxnälden 2:10
 • Vatten & AvloppKommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • TVFiber
 • InternetFiber

Förening

Ekonomi

 • Elförbrukning12900 kWh/år
 • Vägsamfällighet1 600 kr/år
 • Personer i hushåll3
 • Driftkostnad1 600 kr/år
 • PantbrevDet finns 11 pantbrev om totalt 1 270 500 kr
 • Taxeringskod220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde, byggnad501 000 kr
 • Taxeringsvärde, tomt201 000 kr
 • Taxeringsvärde702 000 kr
 • Taxeringsår2021

Omgivning

 • Generellt om områdetI Nälden bor man praktiskt med direkt närhet till förskola och skola, mataffär, pizzeria, tågstation och idrottsförening. Det är inte heller långt till badplatsen i Näldsjön. Vintertid finns fina preparerade skidspår för både klassisk åkning och skate. Näldens IF erbjuder träning för barn inom skidåkning, ishockey samt fotboll. In till Östersund tar det ca en halvtimme med bilen. Tågstationen mitt i byn tar dig enkelt både till Åre som Östersund. Under 2023 kommer kommunen att påbörja bygget av den nya skolan för åk F-6.

Övrigt

 • Inskrivningar

 • GemensamhetsanläggningarGemensamhetsanläggning: Krokom Smedsåsen GA:7 ändamål: Vägar
 • PlanbestämmelserByggnadsplan
 • Övrig information

 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Fastigheten har besiktigats av Anticimex xxxx-xx-xx och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 20-40% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Hammarvägen 3, Nälden

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.