Fanbyn 455, Fanbyn

accepterat pris
2 995 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
244 / 6 / 139 880 m²
Rum
7 R.O.K. varav 5 sovrum
Typ
Gård
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1909

Gård med högt läge, pampigt hus och 14 ha mark!

Din lantliga dröm är här! Med ett sammanhängande markskifte på 14 ha, rymlig ladugård med vidbyggt dubbelgarage och gäststuga så är gårdsbilden komplett tillsammans med ett vackert och pampigt hus med anor från tidigt 1900-tal. Villan som fördelar sin yta på 244 kvm blev utbyggd 2001 helt i stil med ursprungshuset. Samtidigt genomgick bostaden en renovering där traditionella detaljer med moderna bekvämligheter kombineras för att skapa en fusion av både stil och funktionalitet. Det höga läget på fasigheten ger härlig utsikt över landskapet och fasigheten ligger inte långt ifrån vackra Sundsjön. För dig om vill uppleva ett liv med egna djur eller odlingar finns alla möjligheter till det här! Den rymliga ladugården rymmer både djur och förvaring av foder. Växthuset står redo att driva upp de kräsnare plantorna medan trädgårdslandet ger plats för de mer härdiga grödorna. Jordgubbsplantorna står redan på tillväxt för kommande skördar.

I huset välkomnas ni in till en praktisk och rymlig hall med ryggåstak. Det finns ett härligt lantkök och ett stort matrum. Ett vardagsrum, sovrum, badrum och pannrum samt tvättstuga/groventré är också beläget på entrévåningen. På övervåningen finns en stor hall, fyra sovrum samt ett badrum. Ljumma sommarkvällar spenderas bäst på den stora, takade altanen med familj och vänner. Varför inte ta ett litet dopp i badtunnan lagom till solnedgången? Uppvärmningen sker med en frånluftsvärmepump samt vedpanna med ack.tank. För både värme och mysfaktor finns en rejäl kamin i vardagsrummet. Ventilationen är reglerad med både till och frånluft, och självklart finns fiber installerat.

Om du vill känna att ditt hem även blir en investering så finns här 9 ha skog som står på ständig tillväxt. Utöver det så erbjuds ca 3 ha åkermark.

Kom och upptäck allt som denna magnifika egendom har att erbjuda och låt din dröm om det lantliga livet bli verklighet!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Sara Näslund

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
070-2578822
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypVilla
 • Utgångspris2 995 000 kr (accepterat pris)
 • Rum7 R.O.K. varav 5 sovrum
 • Boarea244 m²
 • Biarea6 m²
 • Tomtarea139 880 m²
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • BesiktigadJa
 • FörsäkradJa

Interiör

 • BostadshusFrån en trevlig entré välkomnas ni in till en rymlig hall med klinker på golvet och elgolvvärme. Det finns gott om plats för avhängning eller att skapa förvaring till hela familjen. Ryggåstaket i hallen ger en härlig volym i rummet. Direkt in till vänster ligger köket som renoverades 2012 och är av märket Storsjökök. Det går i klassiskt vitt och lantlig stil med köksö och trägolv. Det är gott om förvaring och mycket bänkyta för att kunna låta inspirationen i köket flöda fritt. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll och varmluftsugn (2013), fläkt, diskmaskin (2023) kylskåp (2009) och frysskåp (2012). Från köket finns en helglasad dörr ut till den takade altanen som är vältilltagen i storlek. Det finns även en tillbyggt öppen altan med en vedeldad badtunna.

  I direkt anslutning till köket återfinns matrummet, som är det är i bra storlek, även om ni vill duka upp för många gäster. Samma massiva trägolv som i köket ger, tillsammans med takbjälkarna en rustik känsla. Från matrummet kommer ni vidare in till vardagsrummet där ni kan njuta av en brasa framför den stora kaminen.

  Det finns ett sovrum intill vardagsrummet, som har fungerat som kontor. Bra med förvaring bakom praktiska skjutdörrar. Badrummet är helkaklat med elgolvvärme och har spotlights i taket. Det finns wc, handfatskommod, dusch och handdukstork. I pannrummet finns en frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 360P) från 2013 samt en vedpanna (Övikspanna) för ved upp till 50 cm med en inbyggd ack.tank på 500 l samt en separat ack.tank på 500 l.

  Vidbyggt på ursprungshuset finns en tvättstuga och groventré. Slitstarkt klinkergolv med elgolvvärme och en praktisk dörr direkt ut på gårdsplanen. Det finns skjutgarderober och plats för avhängning. I tvättstugedelen består utrustningen av tvättmaskin och torktumlare, samt en tvättho. Några överskåp för ytterligare förvaring.

  På övervåningen välkomnas ni av en rymlig hall som har fantastisk volym tack vare ryggåstaket. Det ligger plankgolv på hela övervåningen och det erbjuda hela 4 sovrum, alla i mycket bra storlek. Ett av sovrummet har också en egen klädkammare.

  Det finns också ett rymligt badrum med kakel och klinker, samt träpanel i tak. Här finns ett badkar för vardagsavslappning, wc, handfatskommod med mycket förvaring samt en handdukstork. Fönster med utsikt rakt in i naturen!

Byggnad

 • Byggår1909
 • Typ2 plansvilla
 • StommeTrä/Timmer
 • Fönster3-glasfönster, 2-glasfönster
 • TakPlåt, Betong
 • GrundTorpargrund
 • UppvärmningVedpanna (1983), Frånluftsvärmepump (2010) Nibe Fighter 360P
 • FasadTrä
 • BjälklagTrä
 • Övriga byggnaderGäststuga. Timrad och mycket charmig gäststuga som har el indragen och en rejäl öppen spis (ej sotad).

  Ladugård. Tillbyggt på ladugården finns en stort vedförråd med stampat jordgolv. Garage med plats för 2 bilar, gjuten platta med golvbrunn, el finns. I garaget finns också en trappa upp till logen som har gott om utrymme. Inne i ladugården finns ett förråd med gjuten platta. Intill har det inretts ett gym. Det finns ytterligare ett förråd och även rum för djurhållning med gamla båsplatser. Rymlig loge över hela ladugården. Vidbyggt på baksidan av ladugården är en carport/förråd med en enklare gjuten platta.

  Vedbod.

  Enklare skjul/gammalt garage.

  En tidigare jordkällare, som har rasat in.

  Växthus.
 • Renoveringar2000 byggdes bostadshuset ut och befintlig byggnad renoverades samtidigt.

  2006 sattes nytt tak och hängrännor på ladugården. Ny elcentral och jordkabel till gäststugan.

  2007 byggdes altan och altandörr monterades.

  2008 renovering av ejektorpumpen i vattenbrunnen. Ny tvättmaskin.

  2010 installeras frånluftvärmepump, en ny ackumulatortank och laddomat.

  2011 Ny vattenavhärdare.

  2012 monteras 3-glasfönster. Garaget får nya hängrännor och snörasskydd. Byte vattenfilter. Renovering av kök.

  2013 sätts tak på altanen, som även byggs ut och en vedeldad badtunna har monterats. Ny spis med induktionshäll och varmluftsugn.

  2014 byggs en köksö samt ett vitrinskåp i köket. Nytt ljusrelä för utomhusbelysningen.

 • FastighetsbeteckningFanbyn 2:20
 • Vatten & AvloppEnskilt vatten, borrad brunn (2004). Avhärdare från 2011 finns. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration från 2000.
 • TVFiber
 • InternetFiber (via Sundsjö fiber).
 • EnergiklassC
 • Energiförbrukning86

Förening

Ekonomi

 • PantbrevDet finns 10 pantbrev om totalt 1 650 000 kr
 • Taxeringskod120, Lantbruksenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde, byggnad1 292 000 kr
 • Taxeringsvärde, tomt120 000 kr
 • Taxeringsvärde1 412 000 kr
 • Taxeringsår2023

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • Rättigheter lastLast: Ledningsrätt Starkström, 2305-02/13.1
 • Övrig information

 • Övrigt tomtTomtarea 2000 m².
 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2024-05-23 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 20-40% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Fanbyn 455, Fanbyn

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.