Förhandsgranskning

Bydalen 405, Bydalen

accepterat pris
1 675 000 kr
Boarea / Tomtarea
92 / 1 896 m²
Rum
6 R.O.K. varav 5 sovrum
Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1985

Rymligt möblerat fritidshus i Bydalen, med många bäddar, vacker utsikt samt lugnt och ogenerat läge!

Nu erbjuds möjligheten att förvärva denna fastighet med mycket rymligt fritidshus i två plan med fyra sovrum och extra sovplatser i allrum på loftet, som verkligen rymmer det stora sällskapet. Här ingår möblerna i köpet och ni kan direkt flytta in och njuta av detta fantastiska boende i underbar fjällmiljö. Dessutom ger de många bäddarna goda möjligheter till intäkter för den som önskar hyra ut. 2007 byggdes ett skotergarage med skjutportar i vardera ände för enkel in- och utfart med snöskoter. Läget erbjuder verkligen det bästa av två världar med lugnt och rofyllt läge, men samtidigt närhet till allt som Bydalsfjällen har att erbjuda både sommar och vinter. Detta är verkligen ett perfekt tillfälle för er som älskar fjällvärlden och njuter av skoterturer, längdskidåkning eller utförsåkning och på sommaren/hösten gärna njuter av de fina markerna för bär- och svampplockning samt härliga fjällvandringar. Goda fiskemöjligheter finner ni dessutom året runt.

Det helkaklade badrummet har nyligen renoverats med golvvärme och påkostade materialval. Rymlig bastu i anslutning där ni når tomten på baksidan för ett svalkande dopp i snön vintertid. I badrummet finns även tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare. I dagsläget har huset separett, men här har i samband med renoveringen förberetts för att enkelt kunna ansluta till kommunalt avlopp och då installera WC.

På framsidan av huset sitter ni gärna länge på altanen och njuter av kvällssolen på vårvintern och blickar ut över fjälltoppar och slalombackar.

Nuvarande ägare har förberett för inkoppling av kommunalt vatten och avlopp som planeras i området och fastigheten då kommer att anslutas till.

En kort promenad eller skidtur från fastigheten finner ni Bydalens Wärdshus som med sin restaurang erbjuder både luncher och middagar. Strax nedanför värdshuset finns skidliften och även en skidshop med uthyrning.

I Bydalsfjällen bor ni mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för er av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Förutom fantastisk skidåkning i välpreparerade pister finns det många andra spännande aktiviteter i Bydalen såsom fjällridning på nordsvenska hästar med guide, fiske, båt- och kanotturer eller varför inte hyra en mountainbike direkt på plats. Här finns verkligen något för alla i familjen!

Även i Höglekardalen längre in i dalen finner ni ett värdshus som erbjuder det mesta. Förutom god mat, med allt från dagens stora buffé till festmåltider finns här reception, skipassförsäljning, livsmedelsbutik, konferens samt skidshop/skiduthyrning- allt i samma byggnad. Restaurang finns även i Fjällhalsen.

Ta chansen att bli ägare till ett riktigt smultronställe i den jämtländska fjällvärlden med fantastiska naturupplevelser att njuta av året runt.

Välkomna på visning!

Visa hela beskrivningen Fakta Karta

Fakta

Fakta

 • ObjekttypFritidshus
 • Utgångspris1 675 000 kr (accepterat pris)
 • Rum6 R.O.K. varav 5 sovrum
 • Boarea92 m²
 • Tomtarea1 896 m²
 • TillträdesdatumEnligt överenskommelse
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

 • RUMSBESKRIVNING
  Alla torra utrymmen i huset har trägolv och träpanel på väggar och i tak. Stora delar av panelen är betsad i ljus nyans.

  ENTRÈPLAN

  HALL
  Här välkomnas ni in i en rymlig hall där två torkskåp är praktiskt placerade för att snabbt kunna få in blöta kläder efter en dag på fjället. Hallen har en slittålig blå plastmatta på golv och träpanel på väggarna.

  STORSTUGA
  Här erbjuds gott om utrymme för hela sällskapet att umgås på kvällarna. I dagsläget möblerat med stor hörnsoffa med divan som ingår i köpet.

  KÖK
  Vidare in i huset finner ni köket som har utrymme för matplats. Köket har vitbetsade köksluckor och bånkskiva i ljust trä. Köket är utrustat med kylskåp, spis med glashäll, spisfläkt, diskmaskin samt mikrovågsugn.

  INRE HALL
  En inre hall med gott om förvaring med fyra stycken inbuggda garderober leder er in mot badrum och två av sovrummet.

  BADRUM
  Den nyrenoverade badrummet är helkaklat och erbjuder skön golvvärme. Klinkergolv i mörkgrå nyans och ljusa kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med takdusch och duschväggar, extra bred handfatskommod med spegel ovan. Tvättmaskin och torktumlare finns även placerade här och ett praktiskt högskåp för ytterligare förvaring mittemot. Längst in ett separat toalettrum med separett. Självklart finns här även rymlig bastu som även har egen utgång till tomten på baksidan. Spotlights som belysning i taket.

  SOVRUM
  Till höger innan badrummet med dubbelsäng och en inbyggd garderob.

  SOVRUM
  Till vänster innan badrummet med våningssäng som har en inbyggd garderob samt praktiska utdragbara lådor som förvaring under sängen.

  SOVRUM
  Ett tredje sovrummet som är beläget med ingång från storstugan vid trappan till övre plan. Här är utrustat med våningssäng med extra bred underslaf, garderob samt lådor under våningssängen för praktisk förvaring.

  ÖVRE PLAN

  ALLRUM
  Ni välkomnas på det övre planet till ett allrum som erbjuder flera sängplatser i alkover.

  SOVRUM
  Till höger på det övre planet finner ni ett sovrum med utgång till balkong. här ryms dubbelsäng för den som önskar, men i dagsläget är inrett med två enkelsängar.

  SOVRUM
  I andra änden av övre plan med dubbelsäng vid fönster.

Byggnad

 • Byggår1985
 • Typ1 ½ plan
 • StommeTrä
 • Fönster2-glasfönster
 • TakPlåt
 • GrundTorpargrund
 • UppvärmningDirektverkande el
 • FasadTrä
 • BjälklagTrä
 • Övriga byggnaderTimrat skotergarage med byggyta på ca 7x4 meter. Plåttak även här och trägolv invändigt. Två fönster på vardera långsida för ljusinsläpp. Skjutportar på båda kortsidor av huset gör det enkelt att köra skoter både in och ut ur garaget.
 • Övrig infoKommunen håller på att slutföra dragning av kommunalt vatten och avlopp i Bydalen. Anslutning till detta avloppsnät kommer att vara obligatoriskt för samtliga bebyggda fastigheter i området. Det går inte i dag att säga exakt vad avgiften blir eftersom vi inte vet hur kommunens VA-taxa ser ut den dagen det är dags för anslutning men med dagens taxa rör det sig om ca 175 000 kr, för både vatten och avlopp, för en normalstor enfamiljsvilla på en normalstor tomt.
 • FastighetsbeteckningMarby-Böle 1:44
 • Vatten & AvloppEnskilt vatten genom samfällighet, Avlopp till 2-kammarbrunn. Kommunen håller på att slutföra dragning av kommunalt vatten och avlopp i området. Anslutning till detta avloppsnät kommer att vara obligatoriskt för samtliga bebyggda fastigheter i området. Det går inte i dag att säga exakt vad avgiften blir eftersom vi inte vet hur kommunens VA-taxa ser ut den dagen det är dags men med dagens taxa rör det sig om ca 175 000 kr, för både vatten- och avloppsanslutning, för en normalstor enfamiljsvilla på en normalstor tomt.
 • TVTV-antenn

Förening

Ekonomi

 • PantbrevDet finns 3 pantbrev om totalt 11 000 kr
 • Taxeringskod220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde, byggnad657 000 kr
 • Taxeringsvärde, tomt342 000 kr
 • Taxeringsvärde999 000 kr
 • Taxeringsår2018

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • GemensamhetsanläggningarGemensamhetsanläggning: Åre Marby-Böle GA:1, Gemensamhetsanläggning: Åre Marby-Böle GA:2
 • PlanbestämmelserByggnadsplan (1983-10-19)
 • Övrig information

 • InformationSamtliga möbler och inventarier som syns på bilder och är kvar i huset vid visning ingår i köpet.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Pantbrev totalt: 11.000kr - Pantbreven är skriftliga och förkomna. Säljaren har påbörjat en dödningsprocess och dessa pantbrev medföljer ej fastigheten.

  Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Karta

Intresseanmälan

Bydalen 405, Bydalen

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.