Kommande

Åsvägen 117, Ås

Accepterat pris
12 000 000 kr
Boarea / Mark
189 m² / 4.3745 ha
Rum
6 R.O.K.
Typ
Gård
Byggår
1996

Välkomna till vackra Ås och denna hästgård med stora möjligheter!

Välkomna till Stallbackens gård som ligger med fantastiskt läge i härlig lantlig miljö med strategisk närhet till all tänkbar service. Här har ni möjlighet att bo med er familj i rymligt bostadshus med stora sällskapsutrymmen både invändigt och utvändigt samt bedriva en redan fullt fungerande verksamhet som genererar intäkter på ca 550 000 kr per år. På fastigheten finns ett nybyggt Annex från 2015 som går att använda för eget bruk när släkt och vänner kommer på besök eller för uthyrning där det finns en stor efterfrågan för korttidsboende under hela året. Mycket trevligt stall med höskulle, sju hästboxar, sadelkammare och omklädningsrum med luftvärmepump. Stallverksamheten ger betydande intäkter vid uthyrning till externa hyresgäster. Här finns en belyst paddock på 40 x 20 meter samt lösdriftsplatser med vindskydd. Här finns även rasthagar på egen mark och mark för odling av foder som behövs för egen djurhållning eller som kan säljas på marknaden. Förrådsbyggnaden på 300 kvm med tillhörande garage på ca 65 kvm som har luftvärmepump som uppvärmning. Förrådsbyggnaden har separata låsbara portar som ger bra förutsättningar för uthyrning. Fastigheten har även carport med elbilsladdare och två lador.

Bostadshuset i 2-plan, som uppfördes 1996, har ett lantligt kök där ni med glädje välkomnar både släkt och vänner till trevliga middagar. Köket är platsbyggt och har praktiska lösningar för att underlätta all hantering av hushållssysslor och förvaring. På entréplanet finns även ett tillbyggt sällskapsrum som har fantastisk takhöjd med ryggåstak samt generösa fönsterpartier som ger ett mycket bra ljusinsläpp. Här kan ni koppla av och njuta av det härliga liver på landet. Ljumma sommarkvällar så tillbringar ni tid på de stora altanerna i anslutning till bostadshuset som har plats för både loungemöbler, matgrupp och solstolar. Övre plan har tre sovrum och badrum. Huset har kombinerad berg/ jordvärmepump som uppvärmning vilket ger hela gården en bra ekonomi. Bostadshuset har även två eldstäder och FTX- system för bra ventilation. Annexet i 1½-plan som ligger insynsskyddat på tomten uppfördes 2015 och har en boarea på ca 100 kvm. Annexet har mycket hög standard med braskamin, ett badrum samt toalett, FTX-system och kulvert via bostadshuset för uppvärmning. Annexet är mycket populärt för uthyrning och har i genomsnitt 250 gästnätter som ger hyresintäkter på ca 300 000 kr per år.

Här bor ni i mycket attraktiv och populär del av Storsjöbygden där både fjäll och sjö är en del av den närliggande naturen. Här omsluts ni på ett behagligt sätt av åker- och betesmark men ändå finns all service och bekvämligheter inom 10 minuters bilfärd från gården. Här finns mycket bra cykelvägar till Östersunds stadskärna och till Ås centrala delar med bl a förskola, skola samt stor aktivitetshall. Vill ni utnyttja Jämtlandsfjällens utbud som ligger max en timma bort med bil så tar ni er snabbt ut på de större trafiklederna.

Välkomna med er intresseanmälan till denna fantastiska gård med stora möjligheter att leva ett aktivt liv på landet där gården ger er mycket bra ekonomiska förutsättningar till detta.

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
073-843 25 55
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Fakta

Fakta

 • ObjekttypGård
 • Utgångspris12 000 000 kr (Accepterat pris)
 • Rum6 R.O.K.
 • Boarea189 m²
 • TomtareaTomtarea 3745 m².
 • Mark4.3745 ha
 • TillträdesdatumTillträde sommaren 2024.
 • BesiktigadJa

Byggnader

 • Bostadsbyggnad

 • Byggår1996
 • Typ1 ½ planshus
 • StommeTrä
 • Fönster3-glasfönster
 • TakBetongtakpannor
 • GrundBetongplatta
 • UppvärmningVärmepump
 • FasadStående träpanel
 • BjälklagTrä
 • FastighetsbeteckningÖstersem 5:3
 • TVParabol
 • InternetBredband via mobilnätet för internet & Wifi.

Mark

 • BetesmarkAreal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastning och kvalitet, avviker max 30%. Marken används både till hagar och foder.

Förening

Ekonomi

 • PantbrevDet finns 6 pantbrev om totalt 6 300 000 kr

Omgivning

 • Generellt om områdetI Ås som är välkänt för sin fantastiska utsikt över fjäll och sjö bor ni i lantliga omgivningar men på bekvämt pendlingsavstånd till Östersund.

  Här bor barnfamiljen bekvämt med F-9 skola och flertalet förskolor både kommunala och kooperativa i närheten. Intresset för idrott och friluftsliv är stort och förutsättningarna mycket goda med skidspår, fotbollsplaner och stor idrottshall där flera idrottsföreningar erbjuder gott om aktiviteter året runt för både stora och små.

  Här kan ni även köpa färska grönsaker direkt från den lokala producenten Ås Trädgård och fika på trevlig Fröjas café.


Övrigt

 • Inskrivningar

 • Rättigheter förmånFörmån: Officialservitut Väg, 23-ÅS-395.1
 • Rättigheter lastLast: Officialservitut Utrymme, 2309-93/85.1
 • Övrig information

 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30 - 50 % kr för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Åsvägen 117, Ås

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.