Johan och Rebecca hittade sitt drömhus i Ås

De höll utkik efter hus men ville gärna bo kvar i samma område. När tillfället kom slog de till direkt. Rebecca Hansson och Johan Olsson fick en förhandsvisning och bestämde sig samma dag. Då blev det även bråttom att sälja den egna lägenheten.

Rebecca och Johan är småbarnsföräldrar i 30-årsåldern som båda pluggar respektive jobbar inom IT-branschen. För två år sedan flyttade paret till Ås där de köpt en nybyggd lägenhet. De trivdes väldigt bra och ville hitta ett hus i närheten.

– Vi var snabba när huset kom ut till försäljning och Sara Näslund på Storsjömäklarna ordnade en förhandsvisning. Eftersom vi visste vad vi ville ha och känner till området var det ingen tvekan. Vi la ett bud som accepterades samma dag! berättar Johan.

Bra flow med samma mäklare
Den snabba affären innebar att de också behövde sälja sitt eget boende ganska snart. De hade sex månader på sig innan de skulle få tillträde till nya det nya huset.

– Det gjorde sig självt att välja mäklare. Vi fick ett bra intryck av Sara, hon är en härlig och lättsam människa, trygg och serviceinriktad. Dessutom lämnade hon ett konkurrenskraftigt pris som vi kunde jämföra med en tidigare mäklarkontakt. Det blev ett bra flow att starta i gång säljprocessen med henne.

Paret upplevde genomgående att de fick bra hjälp med allt, från annonsering och beskrivning av bostaden till fotograferingen där mäklaren fanns på plats för att ge råd och tips kring detaljer. Sara skötte såväl visningar som all kontakt med spekulanter.

– Herregud tänkte vi, vad svårt det skulle ha varit att göra allt själva utan mäklare. Pappersarbete och kontakter, Sara hade ju även kontakten med ägarna till huset vi köpte. Så skönt med en mellanhand, konstaterar Rebecca.

Smidig process rakt igenom
Eftersom det var första gången de hade kontakt med en mäklare fanns det många frågor, både om att köpa och sälja bostad. De uppskattar att det var smidigt att få svar och att Sara alltid kunde förklara.

– Vi kunde inte önska mer, hon gjorde processen enkel och lugnade vår oro för att världsläget skulle göra det svårt att sälja vår bostad. Det behövdes några visningar och Sara ordnade specialannonsering på Hemnet, Mäklartipset, som gav bra effekt, säger Johan.

När det var klart med köpare och avtalet skulle skrivas på, tycker Rebecca och Johan att det var extra bra att Sara kände till alla förutsättningar.

– Hon var diplomatisk och såg till så att det lappade över på ett rättvist sätt så att varken vi eller köparna behövde stå med dubbla boendekostnader för länge. Det löste sig bra för båda parter. Vi litade på Sara. Så ett tips till den som behöver hitta mäklare är att välja en som man klickar bra med. Då faller allt på plats!