Jim Edelsvärd

Med högt tempo och massor av energi flyger vår mäklare Jim Edelsvärd genom arbetsdagen – allt för att du ska få så mycket betalt som möjligt för din bostad.

"När du jämför mäklare ska du titta på hur tuff mäklaren är, hur hårt de tänker jobba och vad som särskiljer mäklarfirman från de andra."

Du har arbetat inom mäklaryrket rätt länge. Hur har din mäklarresa sett ut?

Jag har varit fastighetsmäklare i snart 14 år. Mina första 8 år jobbade jag i Åre, innan jag flyttade hit till Östersund där jag har jobbat sedan dess. Största fördelen med att jobba i Östersund är att här jobbar du närmare dina säljare och köpare, för här träffar man alla. Det gör ju att själva yrkesrollen blir trevligare, den är roligare och det gör att du förmodligen drivs hårdare i processen.

Det som utmärker Storsjömäklarna är ju att vi är helt oberoende – vi tillhör inte en bank eller ett försäkringsbolag. Fördelen med det är att vi har väldigt korta kommunikationsvägar mellan oss som fastighetsmäklare och de som leder företaget, vilket gör att vi snabbare kan göra små insatser. Vi är inte lika toppstyrda som andra mäklare utan vi försöker hela tiden att anpassa oss efter vad våra säljare vill och vad som är bäst för dem.

Vad utmärker dig som mäklare?

Jag gillar att prestera och hålla en hög nivå. Jag tävlar mycket med mig själv i vardagen och mår väldigt bra av att ha mycket att göra. Det som driver mig i min mäklarroll är glädjen att få göra köpare och säljare glada och få dem att känna att jag har gjort allt för dem.

Jag gillar verkligen att ha många, många järn i elden. Jag säljer mellan 55-65 bostäder på ett år, genomsnittet blir ungefär fem objekt i månaden. Jag har hand om många objekt samtidigt, samtidigt som jag alltid är noga med att det inte ska bli allt för många. Alla kunder ska känna att jag finns där för dem och ger dem de visningar de vill ha. Jag vill ge alla mina kunder det lilla extra, enda problemet är att dygnet har bara 24 timmar, haha.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på Storsjömäklarna?

När jag kommer in på kontoret på förmiddagen går jag först igenom e-posten kontaktar dem som har hört av sig under natten. Under dagen följs det sedan av kundbesök, värderingar, sådant som ska säljas eller till vidare till banken. På sena eftermiddagen och in på kvällen håller vi visningar.

Vem är du i Storsjömäklare-gänget?

Som person är jag både den sprallige, den lite underfundige och den som kanske låter mest. Men jag är även den som sitter inne med mycket erfarenhet, då jag jobbat i branschen väldigt länge. Jag är trygg i min yrkesroll och tycker att det här är det roligaste man kan göra.

Vilka objekt är roligast att sälja?

Alla bostäder har sin egen glädje. Det är inte så stor skillnad om ett objekt är bättre eller sämre, dyrare eller billigare – det är själva processen att hitta den rätta köparen som är det roliga i mitt jobb.

Har du något bra tips till den som står inför att sälja?

Ett bra tips till dig som ska sälja din bostad är att ta kontakt med fastighetsmäklaren tidigt i processen. Redan i stadiet av ”vi kanske ska flytta någon gång i framtiden” kan du få tips på vad du kan göra.

Försök att tänka långsiktigt kring renoveringar och förbättringar. Vilka renoveringar är bättre eller sämre utifrån en längre period? Det kanske är så enkelt att du istället för att renovera badrummet en gång extra hellre borde lägga om taket. Det är sådant som håller länge som gör att bostaden blir lättare och sälja i framtiden. Vi kommer gärna in och ger tips, helt kostnadsfritt!

Jag har hört att du renoverar en del själv också!?

Ja, vi köpte ett hus i Odensala för knappt två år sen och vi har snart renoverat hela huset. Några saker har vi anlitat hantverkare, men det mesta har vi gjort själva så att dagarna har varit väldigt långa. Det är väl inte mitt drömhus, men det passar väldigt bra för min nuvarande livssituation.

Helst av allt skulle jag vilja bo med sjötomt, egen brygga, båtplats och en liten badstrand så det går att ha sin semester hemma på gården.

Jag har ju förstått att man som säljare tjänar på att jämföra olika mäklare, speciellt vid värderingen. Kan du utveckla det?

Att få ett högt pris vid värderingen är inte det viktigaste, går du på den som värderat klart högst kan det i slutändan bli så att du vid försäljning kanske inte får det priset du ska ha. Ett för högt värderat pris kan också leda till att du skrämmer bort kunder.

När du jämför mäklare ska du snarare titta på hur tuff mäklaren är, hur hårt de tänker jobba och vad som särskiljer mäklarfirman från de andra. Vi på Storsjömäklarna tål att jämföras. Statistiken säger att vi är de mäklare i Östersund som får ut högst pris per kvadratmeter för hus. Och vårt sätt att jobba är ju lite annorlunda – vi lägger mer energi på varje affär och försöker dra det lite längre hela tiden.

Hur tror du mäklarbranschen ser ut om fem-tio år?

Om fem år tror jag inte det är så stor skillnad på mäklaryrket, möjligen att säljarna börjar att göra mera själva, via nättjänster och så vidare. Men om jag går tillbaka tio år i tiden så var det stor skillnad på kunskapen hos säljarna då jämfört med dagens säljare och utvecklingen lär fortsätta i samma takt. Jag tror största skillnaden framåt kommer vara att säljarna kommer vara ännu mer medvetna och därigenom ställa betydligt högre krav. Rent tekniskt så tror jag att branschen kan komma att förändras också så att mäklarens roll kanske blir mindre viktig i själva visningsögonblicket, men kanske ändå blir än mer viktig i avtalsbitar och förhandling.