De sålde villan för att förverkliga sin nya husdröm

Sara Näslund och Daniel Storey

Maria och Daniel Storey hade bestämt sig för att flytta närmare stan och redan hittat huset de ville ha. Ett renoveringsobjekt med stora möjligheter och bra läge. Men för att det skulle bli verklighet behövde villan i Torvalla, som de byggt och bott i de senaste 12 åren, säljas. De kände en viss oro över att marknaden kanske höll på att kylas av. Det var bråttom.

Planen var att komma närmare både skola och jobb inne i Östersund. Maria och Daniel beskriver sig som hemmafixare. De hade letat efter – och hittat – ett hus som de kunde lägga både tid och kärlek på.

– Genom att flytta in till stan kunde vi spara 2500 kr i månaden på diesel- och parkeringskostnader. Barnen hade redan bytt skola och vi ville ha gångavstånd till jobbet, berättar Daniel.

Valde mäklare utifrån engagemang
Inför försäljningen tog paret Storey kontakt med två mäklarfirmor som båda gjorde hembesök för att se bostaden. De fick likvärdiga erbjudanden från mäklarna, men det som var avgörande i valet av mäklarbyrå var inte arvodet.

– Vi valde Sara Näslund på Storsjömäklarna eftersom personkemin kändes rätt. Hon trodde mer på vårt objekt och var positiv direkt. Saras bedömning av vår bostad och marknaden visade sig vara helt korrekt. Försäljningen gick snabbare än vad vi kunnat drömma om!

Smidig försäljning rakt igenom
Objektet låg ute som kommande när en spekulant bad om att få en förhandsvisning.

– Det var nystädat efter fotograferingen, så det passade väldigt bra. De kom med ett bud redan på eftermiddagen, som vi med stöd från Sara kunde förhandla. Allt gick otroligt smidigt. Det var dessutom samma dag som vi skrev på för det nya huset, det var en lättnad för oss.

Daniel berättar att hela processen gick bra, att Storsjömäklarna var mycket professionella, tillgängliga och snabba med att svara och informera.

– Vi fick tydlig och pedagogisk information, de var bra rakt igenom – vi saknade inget. Vi rådfrågade om styling och fick något litet tips, men Sara sa uttryckligen att vi inte behövde styla huset, att det var personligt och fint precis som det var, vilket vi uppskattade.

Daniels tips om tajming och fix
Det här var under senhösten och i slutet av februari lämnade paret över nycklarna till de nya ägarna. Familjen Storey har flyttat in i sitt nya hus, men har fortfarande en bit kvar innan renoveringen är klar.
Så här efteråt, med det läge som är nu, skulle Daniel råda andra att sälja innan de köper för att slippa vara nervösa. Han tipsar också om att det är bra att tänka på tajmingen, när det är bäst att sälja bostaden.

– Om det är möjligt, välj en årstid när det finns löv kvar på träden till exempel. Tänk på att presentera objektet från sin bästa sida, bilderna betyder mycket. Att fixa till småsaker är ett annat tips. Här kan man rådfråga mäklaren om vilka saker som är värda att åtgärda inför försäljningen.